Blonde brownies met witte chocolade

  Ik heb dit gemaakt!
45 personen hebben dit gemaakt

Dit is een eenvoudige variant op mijn oma's browniesrecept met chocola dat mijn moeder vroeger maakte. Ik hou erg van witte chocolade, dus ik ben dol op deze variant

Ingrediënten
Porties: 24 

  • 225 gr boter
  • 85 gr witte chocolade, in stukjes
  • 4 eieren
  • 400 gr suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gr bloem
  • 1 theelepel zout
  • 180 gr witte chocolade, in stukjes

     Bereidingswijze


Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een brownie-bakvorm in.
  2. Smelt de boter en witte chocolade op een laag vuur in een steelpan. Haal van het vuur, en laat iets afkoelen. Klop ondertussen de eieren met de suiker en vanille-extract in een kom, meng door het botermengsel en roer de bloem en zout erdoor tot alles goed gemengd is. Schep het beslag in de ingevette bakvorm, en bestrooi met de witte chocoladestukjes.
  3. Bak 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven totdat een cocktailprikker er schoon uitkomt. Laat ongeveer 10 minuten in de bakvorm afkoelen en snij hem dan in vierkante brownies.

 

Heerlijke roomkaas cupcakes voor elke Oreo fan!

 
 

Wat heb je nodig om Oreo Cheesecake Cupcakes te maken?

Ingrediënten
  • 42 Oreo koekjes (30 hele en 12 gehakte koekjes)
  • 4 cups Roomkaas op kamertemperatuur (+/- 904 gram)
  • 1 cup Suiker (200 gram)
  • 1 tl Vanille extract
  • 4 Eieren (maat L, losgeklopt en op kamertemperatuur)
  • 1/2 cup Zure room (125 ml)
  • snufje Zout
Materialen
  • 1 Mengkom
  • 1 Mixer
  • 1 Silicone spatel
  • 1 Muffinblik
  • 30 Cupcake caisses
  • Hoe maak je Oreo Cheesecake Cupcakes?
      1.  

        Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje en leg op de bodem van elk bakvormpje een heel koekje.

         
      2. Klop met de mixer op middelmatige snelheid de roomkaas tot een glad geheel.

         
      3. Voeg daarna geleidelijk de suiker toe totdat het geheel goed gemend is en vervolgens kun je het vanille extract toevoegen.

         
      4. Druppel de opgeklopte eieren beetje bij beetje toe.

         
      5. Klop vervolgens de zure room en het zout door het mengsel.

         
      6. Schep als laatste met de spatel de verkruimelde koekjes door het beslag.

         
      7.  

        Verdeel het beslag gelijkmatig en bijna tot aan de rand, over de cupcakevormpjes.

        Bak de cupcakes gaar in ongeveer 22 minuten.

         
      8.  

        Laat de cupcakes de eerste tien minuten na het bakken, buiten de oven in het blik afkoelen. 

      9.  

        Laat de cupcakes minstens vier uur laten afkoelen op een rooster en je Oreo Cheesecake Cupcakes zijn klaar.

         

     

voor 8 personen

wat heb je nodig :

1 pakje botercreme mix of zelf gemaakte botercreme

je heb een pak malteser nodig 

en melk hoeveel jij wil 

een spuitzak als je eentje heb als je geen heb kan je een boterhamzakje gebruiken

en voor de cupcake beslag :

heb je boter nodig hoeveel jij genoeg vindt voor acht 

en melk ook hoeveel jij genoeg vindt

cupcake vormpjes heb je er 8 nodig 

verwarm de oven voor 250 graden  of 175 graden 

het ligt eraan welke oven je hebt 

en je heb suiker en eieren

bloem en vanille dat ligt ook aan jou hoeveel jij wil 

maar de botercreme en malteser zijn al zoet dus neem niet teveel suiker anders wordt het te zoet en dan is het is het te lekker en dat wil je niet hebben 

dat is toch lekker doei veel plezier met maken 

 

Recept voor:Stroopwafeltaart
INGREDIENTEN 10 PERSONEN

2 pakken stroopwafels (12)
1 zakje mini stroopwafeltjes
600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer)
40 gram basterdsuiker(hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;)
150 gram nougatinestukjes
2 zakjes vanillesuiker
1 vanillestokje
500-ml slagroom
2 zakjes klopfix


Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen 

maken. Zelfs de non kokers onder ons.

Bereidingswijze

 

  • eem de stroopwafels (alle grote) en maal deze in de keukenmachine. Mogen best wat grove stukken inzitten (dat is juist lekker!).
  • Klop ondertussen de slagroom en klopfix stijf en voeg hier de roomkaas, vanillesuiker, suiker en het merg van een vanillestokje bij. Dan als laatste de nougatine. Proef tussendoor goed of het niet te zoet wordt. Laat dan gewoon de suiker achterwege (vind ik persoonlijk lekkerder).
  • Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in de magnetron of pannetje (zodat de stroop lekker kleverig wordt). 
  • Bedek een ingevette springvorm met een deel van de koekkruimels (en wat gebroken wafels zodat er nog flinke stukken tussen zitten)als bodem en druk goed aan.
  • Doe hier nu een flinke laag roomkaas-slagroom mengsel op en hierover strooi je wat stroopwafel brokjes/stukken. Vervolgens weer een flinke laag roomkaas-slagroom en maak het geheel af met de overige stroopwafelbrokjes.
  • Dan als finishing touch de mini stroopwafeltjes over de taart decoreren (en 3 uur opstijven in de koelkast) en klaar is kitt. 


In een half uurtje een prachtige taart die echt om te smullen zo lekker is.

 

Serveertips
Als dessert gaat de taart goed met sterke koffie. Je kunt overigens de taart ook los in mooie glazen maken. dan zie je mooi de opbouw van de taart in het glas.
Het ziet er niet aantrekkelijk maar het smaakt fantastisch!!!

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb